Welkom in De Koog
Welkom bij Texel Culinair

Texel Culinair is een onvergetelijke evenement voor iedereen voor alle leeftijden. Culinaire bedrijven van Texel presenteren exclusieve gerechtjes, bereid met producten van het eiland. Het bier en de wijn zijn met zorg voor u geselecteerd. Al uw zintuigen worden geprikkeld tijdens dit prachtige evenement, waar kwaliteit en gezelligheid voorop staan.

Het evenement

Het thema van 2023

De 18e editie van Texel Culinair volledig in het teken van de pittige tijden.

Ieder jaar willen we onze bezoekers kennis laten maken met een thema. Dit thema wordt verwerkt in een gewaagd, betaalbaar en trendy gerechtje. Texel wordt steeds meer gewaardeerd om haar eigen echte Texelse producten. Iedere deelnemer geeft een eigen invulling aan dit gerechtje.

Van 22 t/m 24 september 2023 staat de 18e editie van Texel Culinair volledig in het teken van de 'Pittige tijden'. We laten de deelnemers vrij in hun interpretatie hiervan. Zoals elk jaar gebruiken de deelnemers veelal Texelse producten en wedijveren op Texel Culinair met hun culinaire gaven. In drie dagen worden een kleine 100 gerechtjes gemaakt en vervolgens geproefd door zo’n 15.000 bezoekers.

Betaalbare gerechtjes

Ook dit jaar gaan de koks weer hun uiterste best doen. Van lamsvlees tot kokkels, u kunt uw culinaire hart ophalen. Zo kan eenieder, volop genieten van de proeverij.

Vermaak: DJ’s, live muziek, lounge area, crazy entertainment en theatershow!

Ook het vermaak zit vol verrassingen! De proeverij wordt dit jaar weer muzikaal ondersteund door professionele artiesten van zowel Texelse bodem als van de 'overkant'.

Openingstijden

Op vrijdag en zaterdag staan de restaurants voor u klaar van 15.00
tot 23.00 uur. Op zondag is Texel Culinair van 12.00 tot 18.00 uur.
Onze muzikanten spelen op wisselende tijden die dagen.

De wedstrijd

De gerechtjes van de deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury op diverse criteria zoals; ingrediënten, smaak, kleur en presentatie. Daarnaast let de jury ook op gastvrijheid, hygiëne, inrichting van de stand, het gebruik van Texelse producten en vakbekwaamheid.

De jury

Binnenkort maken we de nieuwe jury bekend.

De prijzen

De deelnemers plaatsen zich voor één van de categorieën.

  • 1. Themagerechtje 2022:

    Gerechtje meest passend bij het thema

  • 2. Beste gerechtje:

    Beste gerechtje los van het thema

  • 3. Overall Winnaar:

    De meest verrassende combinatie; gekozen door jury