Welkom in De Koog
Welkom bij Texel Culinair

Texel Culinair is een onvergetelijke evenement voor iedereen voor alle leeftijden. Culinaire bedrijven van Texel presenteren exclusieve gerechtjes, bereid met producten van het eiland. Het bier en de wijn zijn met zorg voor u geselecteerd. Al uw zintuigen worden geprikkeld tijdens dit prachtige evenement, waar kwaliteit en gezelligheid voorop staan.

Het evenement

Het thema van 2020

De 17e editie van Texel Culinair volledig in het teken van No Waste.

Ieder jaar willen we onze bezoekers kennis laten maken met een thema. Dit thema wordt verwerkt in een gewaagd, betaalbaar en trendy gerechtje. Texel wordt steeds meer gewaardeerd om haar eigen echte Texelse producten. Iedere deelnemer geeft een eigen invulling aan dit gerechtje.

Van 11 t/m 13 september 2020 staat de 17e editie van Texel Culinair volledig in het teken van No Waste 'op sien Texels'. We laten de deelnemers vrij in hun interpretatie hiervan. Zoals elk jaar gebruiken de deelnemers veelal Texelse producten en wedijveren op Texel Culinair met hun culinaire gaven. In drie dagen worden een kleine 100 gerechtjes gemaakt en vervolgens geproefd door zo’n 15.000 bezoekers.

Betaalbare gerechtjes

Ook dit jaar gaan de koks weer hun uiterste best doen. Van lamsvlees tot kokkels, u kunt uw culinaire hart ophalen. Zo kan eenieder, volop genieten van de proeverij.

Vermaak: DJ’s, live muziek, lounge area, crazy entertainment en theatershow!

Ook het vermaak zit vol verrassingen! De proeverij wordt dit jaar weer muzikaal ondersteund door professionele artiesten van zowel Texelse bodem als van de 'overkant'.
O.a. DJ Birdyboy, De Vinyl Van en Club du Mellomen zullen terug te vinden zijn in de dorpsstraat.
Net als vorig jaar is er ook weer een Paal17 Lounge area en vergeet de tuin van mevrouw Mosk niet (ingang rechts naast de kerk).

We hebben nog een aantal verrassingen voor jullie in petto dus loop vooral een rondje en geniet van al het heerlijke eten en vermaak.

De Wedstrijd

De gerechtjes van de deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury op diverse criteria zoals; ingrediënten, smaak, kleur en presentatie. Daarnaast let de jury ook op gastvrijheid, hygiëne, inrichting van de stand, het gebruik van Texelse producten en vakbekwaamheid.

De jury

Deze bestaat uit de volgende personen:

  • De juryleden worden binnenkort bekend gemaakt.

De prijzen

De deelnemers plaatsen zich voor één van de categorieën.

  • 1. Themagerechtje 2020 No Waste:

    Gerechtje meest passend bij het thema

  • 2. De publieksprijs:

    Gerechtje dat het beste past bij Texel; gekozen door publiek

  • 3. Overall Winnaar:

    De meest verrassende combinatie; gekozen door jury