Deelnemers & Gerechten

1. Restaurant het Kook Atelier

  • Wadden Oesters

    Keuze uit verschillende toppings

  • Full of plants 'Foie Gras'
    ●●●
  • Open ravioli
    ●●●

    Knolselderij | ossenstaart | schapenkaas

  • Chocoladedroom
    ●●
  • Kook Atelier menu

    Wilt u van meer dan één gerechtje genieten? Vraag dan naar ons Kook Atelier menu met bijpassende wijnarrangement.

  • Wijn & champagne

    Wij schenken verschillende bijpassende wijnen en champagne.

2. De Haan Foodservice

  • Zalmpaling carpaccio
  • Saté van Zeeduivel
    ●●
  • Texels lamsbiefstukje of Paillard de Boeuf
    ●●●

3. Isola Bella

  • Een variatie van gerechtjes
    ● / ●● / ●●●

    Isola Bella serveert tijdens Texel Culinair een wisselend menu. Gedurende drie dagen kunt u zich hier laten verrassen door diverse hoogstandjes uit de Italiaanse keuken. Buon appetito!

4. Hotel de Pelikaan

  • Zeebaars Ceviche
    ●●

    koolrabi | gefermenteerde paarse spitskool | duindoorn

  • Nasi van bloemkool
    ●●

    huisgemaakte kimchi | 62 graden eidooier | seroendeng

  • Wortel 'speciaal'

    frikadelkruiden | tomatenrellish | limoenbladmayonaise

  • Groen zwart Texel in het hart
    ●●

    Avocadobrioche  |  TX kwark | gemarineerde bramen 

5. Beachclub Texel

  • Broodje Pulled Pork
    ●●

    Jackfruit | koolsla | steamed bun | huisgemaakte bbq-saus (vega)

  • Tompouce

    Op een bedje van bladerdeeg een mousse van visvrije tonijn | wakeme | wasabi (vega)

6. Passie

Passie heeft dagelijks drie wisselende gerechten. 

Vrijdag : Risotto van rode biet | Langoustine in kroepoekkorst | Bitterbal
Zaterdag: Roergebakken kokkeltjes | Tonijn met wasabi-ijs | Bitterbal
Zondag: Langzaamgegaarde kalfswang | Chocolade ganache | Bitterbal

  • Risotto van rode biet
    ●●●

    gerookte paling | eendenlever | kaviaar | schuim van Granny Smith

  • Langoustine in kroepoekkorst
    ●●

    kokosschuim | gemberdressing

  • Roergebakken kokkeltjes
    ●●●

    sjalot | knoflook | zeekraal | afgeblust met witte wijn

  • Tonijn met wasabi-ijs
    ●●

    komkommer | ponzugel | lotuswortel

  • Langzaam gegaarde kalfswang
    ●●●

    duxelles van portobello | verse truffel

  • Chocolade ganache frambozen sorbet
    ●●

    gezoete komkommer | gezouten karamel

  • Bitterbal

    knolselderij | picalilly

7. BOSQ

  • Noordzeekrab
    ●●

    flan van sushirijst | groentenvinaigrette | oester-komkommerschuim

  • Hollandse Melkkoe
    ●●●

    gepekelde en 36 uur gegaarde runderrib | koolraap | gefermenteerde kool | yoghurt

  • A la minute citroentaartje
    ●●

    met diverse citrus varieteiten | meringue | frambozen | kaneelkoppen

  • Cava & Wijnbar
    ●●●

    Cava Mistinguett per glas
    Fles (15 kogertjes)
    wijnen vanaf 2 kogertjes
    alcoholvrije cocktails vanaf 2 kogertjes

  • Amuse
  • Eerste honderd gasten

    Iedere dag een gratis amuse bij uw cava, wijn of cocktail voor de eerste 100 gasten.

8. De Texelse Chocolaterie

Diverse heerlijke bonbons en chocolade-versnaperingen voor tussendoor of bij de koffie.

9. Koffiebranderij Texel

  • Espresso
  • Koffie
  • Cappuccino
  • Cortado
  • Thee
  • CascaraLemonade
    Gemaakt van gedroogde koffiebes
  • Diverse zoetigheden
    ●●

10. Stokerij Texel

  • Zomerse cocktails met TX Gin en TX Wodka
    ●●
Stokerij Texel met hun Gin Tonic bar begint een echte traditie te worden op Texel Culinair. Zij serveren ook deze editie een mooie Texelse cocktail. Dit keer bestaat de Gin Tonic uit natuurlijk de TX Gin, een voor de Stokerij gemaakte vlierbloesem tonic met een fris bittertje, granaatappel, limoen en Texels bloemblaadje. Alleen op Texel Culinair: 2 kogertjes.

11. Restaurant Eigeweis

  • Carpaccio van coeur de boeuf
    ●●

    geroosterde zonnebloempitten | pesto van rucola | Wezenparel kaas

  • Sticky buikspek van Texels varkensvlees
    ●●●

    koude rijstsalade | o.a. zeekraal

  • Na-zomer in een potje

    Vanille custard gevuld met appel | rozijnen | crumble | slagroom

12. Wad Lekker

  • Kleine Brusselse wafel

    poedersuiker

  • Tropical Smoothie
    ●●

    aardbeien | banaan

  • Fantasy Smoothie
    ●●

    frambozen | mango

13. Bistro 110

  • Sate van de haas
    ●●
  • Texels lamsbiefstukje
    ●●
  • Boeuf Bourguignon
    ●●
  • Carpaccio in een glaasje
  • Cheesecake met vruchtencoulis

14. Grand Hotel Opduin

  • Bloemkool
    ●●

    lam | picalilli | texels kaas | appelstroop

  • Linzen
    ●●●

    wortel | courgettes | pompoen | gort

    Hierbij serveren we rund of kabeljauw net wat u kiest deze avond in ons restaurant.

  • Voor- en hoofdgerecht samen
    ●●●●

15. Carakter

Een brasserie met een eigenwijs karakter. Wat ze serveren blijft nog een verrassing.

16. Paal 17 'De Eerste Etage'

  • Bietenbrownie

    amandel | citrus

  • Vega Ceviche
    ●●

    komkommer | radijs | jalapeno

  • Paddenstoelenhotdog
    ●●●

    groenten bbq-saus | kool | hazelnoot (non-vega)

17. Burgers, Beers and Blues

  • Hamburgertje
    ●●

    van op Texel geweid rundvlees

  • Proeverij van Texelse kazen
    ●●

18. Echte Bakker Timmer

Lekkere hartigheidjes voor bij de koffie

19. 1’Avenir

  • Texels Lamsprocureur
    ●●●

    gegaard in een fris zilte bouillon | geserveerd met huisgemaakte Texelse appeltjescompote

  • Texels Lams Paté

    dadels | cashewnoten | geserveerd met duindoornsiroop

  • Texels Galloway wildrund steak
    ●●

    Puur uit de Texelse natuur | bereid op de loeihete grillplaat

  • Braadworstje Texels weiderund

    geserveerd met huisgemaakte helse hotcurry

20. Sjans

  • Taartje van gestoofde kalfsbovenbil
    ●●

    in combinatie met gerookte makreel | wakame | sesam-teriyaki dip

  • Sweet & sour runderribfingers
    ●●

    geserveerd met notenkrokant | rode uienchutney

  • Cheesecake
    ●●

    met gekarameliseerde perziken

21. Genieterij ’t Plein

  • Muffin van zalmmousse
    ●●●

    met komkommerschuim

  • Watermeloen steak 2.0
    ●●
  • In zwarte thee
    ●●●

    gerookte eendenborstfilet

  • Cocktail 't Plein
    ●●

    + 1 munt extra statiegeld glas

  • Cheesecake

    elke dag wisselend van smaak

22. Yamas

Diverse heerlijke Griekse gerechten met een Texelse twist.

23. Culinair Restaurant Pure

  • Coquille
    ●●

    met noodles van courgette | geraspte limoen

  • Texels lamsbout
    ●●

    met zoet-pittige curry

  • Panna cotta

    van Texels Juttertje met mango en cremecru

24. Paal 19

  • Coquille gestoomd met miso
    ●●●
  • Zachtgegaarde kalfswang
    ●●
  • Summer spoom

25. Crepes & Co

Heerlijke diverse soorten crepes met verschillende vullingen.