Overall Winnaar op basis van gerechtjes, uitstraling en aankleding: Strandpaviljoen Vijftien
Daarmee verraste strandpaviljoen Paal Vijftien de jury op de der¬tiende editie van Texel Culinair. De jury koos het bedrijf unaniem tot winnaar. Ze namen ook de eerste prijs in de categorie Restaurants mee naar huis. “Chef-kok Paul Witte heeft de wild pluk gevonden op de plekken waar zijn grootmoeder dat ook deed. Die passie waarderen we met de jury. De hele stand ademt hospitality uit; met ambachtelijk gebakken brood, een goede uitleg van alle gerechten waar zoveel aandacht aan is besteed en een geolied team. “Verdiend de overall winnaar van Texel Culinair 2016,” vertelt Willem Hemelraad, coördinator van de jury en Texels Bourgondiër, over de deelname van Paal Vijftien.
Categorie 1 Restaurants:
- Strandpaviljoen Vijftien (overall winnaar)
- Bos en Duin
- Pakhuus
Categorie 2 Eetcafé & Diversen:
- The Bully & PEEK Streetfoodbar
- Anneke’s Kitchen
- Waddenoester.tx
De Publieksprijs 2016:
- Restaurant de Kroontjes
- De Taveerne
- Eigeweis
Thema gerechtje 2016 Noordzeevis & Wildpluk:
- WaddenOester.tx
- Strandpaviljoen Vijftien
- Brasserie TX