Winnaars


Wij feliciteren de winnaars van Texel Culinair van harte met hun prachtige culinaire overwinning!

Winnaars 2017


Overal Winnaar

1. Gusta
2. Strandpaviljoen Vijftien
3. CharpFood.tx

Thema Gerecht

1. Strandpaviljoen Vijftien - Groente Afval
2. Genieterij ’t Plein - Zilt Soepje
3. CharpFood.tx - Gepofte Rode Biet

Beste Gerecht

1. Paal17 Op Weg - Texelse Kokkeltjes
2. Strandpaviljoen Twaalf - KusKus
3. BOSQ - Short Rib

Winnaars 2016


Overall Winnaar op basis van gerechtjes, uitstraling en aankleding: Strandpaviljoen Vijftien

Daarmee verraste strandpaviljoen Paal Vijftien de jury op de der¬tiende editie van Texel Culinair. De jury koos het bedrijf unaniem tot winnaar. Ze namen ook de eerste prijs in de categorie Restaurants mee naar huis. “Chef-kok Paul Witte heeft de wild pluk gevonden op de plekken waar zijn grootmoeder dat ook deed. Die passie waarderen we met de jury. De hele stand ademt hospitality uit; met ambachtelijk gebakken brood, een goede uitleg van alle gerechten waar zoveel aandacht aan is besteed en een geolied team. “Verdiend de overall winnaar van Texel Culinair 2016,” vertelt Willem Hemelraad, coördinator van de jury en Texels Bourgondiër, over de deelname van Paal Vijftien.

Categorie 1 Restaurants:

  1. Strandpaviljoen Vijftien (overall winnaar)
  2. Bos en Duin
  3. Pakhuus

Categorie 2 Eetcafé & Diversen:

  1. The Bully & PEEK Streetfoodbar
  2. Anneke’s Kitchen
  3. Waddenoester.tx

De Publieksprijs 2016:

  1. Restaurant de Kroontjes
  2. De Taveerne
  3. Eigeweis

Thema gerechtje 2016 Noordzeevis & Wildpluk:

  1. WaddenOester.tx
  2. Strandpaviljoen Vijftien
  3. Brasserie TX

Winnaars 2015


Categorie 1 Restaurants:

  1. Visrestaurant 't Pakhuus (overall winnaar)
  2. Strandpaviljoen Vijftien
  3. Restaurant Bos & Duin

Categorie 2 Eetcafé:

  1. Talk of the Town
  2. Sjans
  3. L'Avenir

Categorie 3 Diversen & Catering:

  1. FRIS & Zilt Kombuis
  2. Smakelijk & Meer
  3. Crêpes & Co

Categorie 4 Wereldkeuken:

  1. Anneke's Kitchen
  2. Taj Mahal

De Publieksprijs 2015

  1. Restaurant de Kroontjes
  2. FRIS & Zilt Kombuis
  3. Inn de Knip

Thema gerechtje 2015 Texels weiderund

  1. Anneke's Kitchen
  2. Strandpaviljoen Vijftien
  3. Restaurant de Kroontjes

Winnaars 2014


Categorie 1  Restaurants:

  1. Brasserie Bos en Duin
  2. Restaurant De Taveerne
  3. Restaurant de Kroontjes

Categorie 2 Eetcafé:

  1. Talk of the Town
  2. Pick-up

Categorie 3 Diversen & Catering:

  1. Smakelijk & Meer
  2. Keukencentrum Texel
  3. Restaurant Noordzee

Categorie 4 Wereldkeuken:

  1. Catering di Gio

Publieksprijs 2014; gerechtje dat het beste past bij of gemaakt is met Texels Vuurbaak.

  1. Quinty's, met het lamstoofpotje

Thema gerecht 2014; gerechtje met zeewier en zilte groente

  1. Restaurant De Kroontjes, met een mousse van gedroogde zalm, kabeljauw en schelvis in een korstje van gedroogd zeewier.

Winnaars 2013


Categorie 1 Restaurants:

  1. Brasserie Rebecca
  2. Brasserie Bosch en Duin
  3. Restaurant de Kroontjes

Categorie 2 Eetcafé:

  1. Sjans
  2. Viscentrum van Beek
  3. Eetcafé No Nonsens

Categorie 3 Diversen & Catering:

  1. Smakelijk & Meer
  2. Restaurant Noordzee
  3. Grand Hotel Opduin Kids Cupcake Cooking

Publieksprijs 2013; gerechtje dat het beste past bij, of gemaakt is met Texels Bock.

  1. Restaurant de Kroontjes, met Varkens K(r)oontjes Wangetjes geserveerd met nieuwe oogst zuurkool en gekarameliseerde appel in eigen jus.

Thema gerechtje: bereid met geschoten Texelse wilde gans.

  1. Bodega 59 en Goenga (gedeelde eerste plaats)
  2. Eervolle vermelding voor Sjans, Susie's Pick - up, Anneke's Kitchen & Toko

Texels Product:

  1. Goenga Slagerij