De 17e editie van Texel Culinair staat in het teken van ‘no waste’. In het weekend van 11 t/m 13 september 2020 gaan de chef-koks van 25 restaurants de culinaire strijd aan voor de meest opvallende en smaakvolle gerechtjes. De deelnemers presenteren ieder drie gerechtjes gemaakt van ingrediënten die ze normaliter niet gebruiken. Daarbij kiezen ze zoveel mogelijk voor Texelse producten en gooien ze zo min mogelijk weg. Drie dagen no waste eten met een lokaal, culinair tintje, dat is Texel Culinair 2020.
Daarmee verraste strandpaviljoen Paal Vijftien de jury op de dertiende editie van Texel Culinair. De jury koos het bedrijf unaniem tot winnaar. De aankleding – met aandacht voor de bezoeker – maken Paal Vijftien een dubbele winnaar,
- Overall winnaar het Kook Atelier
- Categorie 'Themagerechtje' Hotel De Pelikaan
- Categorie 'Beste gerechtje' Restaurant BOSQ
De Koog, 25 augustus 2016 - Aan de jurytafel van de dertiende editie van Texel Culinair zit een bijzonder gevarieerd gezelschap van juryleden. Alle juryleden hebben twee dingen gemeen: de passie voor het eten en de liefde voor het eiland Texel.
Overal Winnaar
1. Gusta
2. Strandpaviljoen Vijftien
3. CharpFood.tx
Thema Gerecht
De dertiende editie van Texel Culinair is dit jaar van 9 t/m 11 september en heeft als thema ‘Noordzeevis’. Samen met bermkruiden en wildpluk vormen deze vissen uit eigen wateren het thema van Texel Culinair 2016.