Skip to main content

Oudeland opnieuw overall winnaar 2024

Na een weekend vol culinaire verrassingen, kleurige gerechten en enthousiaste bezoekers, zijn zondagavond de winnaars van Texel Culinair 2024 bekendgemaakt. Het evenement, dat dit jaar in het teken stond van Kleur, bracht de beste chefs van Texel samen in een spannende competitie. De prijzen werden verdeeld over meerdere categorieën, met de felbegeerde titel van overall winnaar als hoogtepunt van het weekend.
 
 
Texel Culinair blijft verrassen: "We zijn ontzettend trots op de winnaars en de creativiteit die alle deelnemers hebben getoond," zei Miko Honingh, voorzitter van Texel Culinair. "Elk jaar wordt de lat weer hoger gelegd, en het is geweldig om te zien hoe de chefs hun liefde voor lokale ingrediënten en culinaire perfectie naar een nieuw niveau tillen."
 
Overall winnaar
De strijd om de titel Overall winnaar was zwaar, maar uiteindelijk ging Oudeland er wederom met de hoofdprijs vandoor. "Het was een moeilijk besluit met zoveel indrukwekkende deelnemers dit jaar," aldus juryvoorzitter Rik Jansma. "Maar Oudeland sprong eruit met hun prachtige balans tussen smaak, presentatie en gastvrijheid. Hun gerechten waren een feest voor zowel het oog als de smaakpapillen."
 
image
 
Beste themagerecht
De prijs voor het Beste themagerecht, dat perfect inspeelde op het thema Kleur, werd toegekend aan Wit-lof met hun gerecht 'vuur'. Hun innovatieve gebruik van kleurrijke ingrediënten en de creatieve manier waarop het thema tot leven kwam op het bord, overtuigde zowel de jury als de bezoekers.
 
Beste gerecht
De prijs voor Beste gerecht ging naar Oudeland met 'Tulpen uit Amsterdam'. Dit gerecht werd door de jury geprezen voor zijn gedurfde smaken en verfijnde techniek, waarbij lokale Texelse ingrediënten op een verrassende manier werden ingezet.
 
De wedstrijd
Texel Culinair 2024 stond volledig in het teken van het thema Kleur, waarbij de deelnemende chefs werden uitgedaagd om creatief te werk te gaan met kleurrijke en lokale ingrediënten. De vijfkoppige jury, bestaande uit Rik Jansma, Susan Aretz, René Klop, Francesca van Berk en Mark Pol, had een lastige taak om uit de vele prachtige creaties de beste gerechten te kiezen. De juryleden beoordeelden de gerechten op smaak, presentatie en het gebruik van Texelse producten.
 
Een feest voor alle zintuigen
Met meer dan 15.000 bezoekers, een overvloed aan culinaire hoogstandjes en een levendige sfeer, was Texel Culinair 2024 wederom een groot succes. Het evenement biedt jaarlijks een platform voor Texelse chefs om hun creativiteit en vakmanschap te tonen aan zowel locals als bezoekers van het eiland. De editie van dit jaar stond in het teken van kleur, wat niet alleen terugkwam in de gerechten, maar ook in de presentatie en aankleding van de stands.