Kook Atelier Op Oost
Hotel Restaurant Rebecca
Texels Goud
Het Kook Atelier
Hotel de Pelikaan
Restaurant BOSQ
1. Gusta
2. Strandpaviljoen Vijftien
3. CharpFood.tx
1. Strandpaviljoen Vijftien - Groente Afval
2. Genieterij ’t Plein - Zilt Soepje
3. CharpFood.tx - Gepofte Rode Biet
1. Paal17 Op Weg - Texelse Kokkeltjes
2. Strandpaviljoen Twaalf - KusKus
3. BOSQ - Short Rib
Daarmee verraste strandpaviljoen Paal Vijftien de jury op de der¬tiende editie van Texel Culinair. De jury koos het bedrijf unaniem tot winnaar. Ze namen ook de eerste prijs in de categorie Restaurants mee naar huis. “Chef-kok Paul Witte heeft de wild pluk gevonden op de plekken waar zijn grootmoeder dat ook deed. Die passie waarderen we met de jury. De hele stand ademt hospitality uit; met ambachtelijk gebakken brood, een goede uitleg van alle gerechten waar zoveel aandacht aan is besteed en een geolied team. “Verdiend de overall winnaar van Texel Culinair 2016,” vertelt Willem Hemelraad, coördinator van de jury en Texels Bourgondiër, over de deelname van Paal Vijftien.
Categorie 1 Restaurants:
Categorie 2 Eetcafé & Diversen:
De Publieksprijs 2016:
Thema gerechtje 2016 Noordzeevis & Wildpluk:
Categorie 1 Restaurants:
Categorie 2 Eetcafé:
Categorie 3 Diversen & Catering:
Categorie 4 Wereldkeuken:
De Publieksprijs 2015
Thema gerechtje 2015 Texels weiderund
Categorie 1 Restaurants:
Categorie 2 Eetcafé:
Categorie 3 Diversen & Catering:
Categorie 4 Wereldkeuken:
Publieksprijs 2014; gerechtje dat het beste past bij of gemaakt is met Texels Vuurbaak.
Thema gerecht 2014; gerechtje met zeewier en zilte groente
Categorie 1 Restaurants:
Categorie 2 Eetcafé:
Categorie 3 Diversen & Catering:
Publieksprijs 2013; gerechtje dat het beste past bij, of gemaakt is met Texels Bock.
Thema gerechtje: bereid met geschoten Texelse wilde gans.
Texels Product: