De eerste foto's van vrijdag staan online, binnenkort volgt de rest.

Culinair-Vrijdag-10 - kopie
Culinair-Vrijdag-11
Culinair-Vrijdag-12
Culinair-Vrijdag-13
Culinair-Vrijdag-14
Culinair-Vrijdag-15
Culinair-Vrijdag-16
Culinair-Vrijdag-17
Culinair-Vrijdag-18
Culinair-Vrijdag-19
Culinair-Vrijdag-1 - kopie
Culinair-Vrijdag-21
Culinair-Vrijdag-22
Culinair-Vrijdag-23
Culinair-Vrijdag-24
Culinair-Vrijdag-26
Culinair-Vrijdag-2 - kopie
Culinair-Vrijdag-3
Culinair-Vrijdag-31 - kopie
Culinair-Vrijdag-32 - kopie
Culinair-Vrijdag-33 - kopie
Culinair-Vrijdag-34 - kopie
Culinair-Vrijdag-37 - kopie
Culinair-Vrijdag-4
Culinair-Vrijdag-40
Culinair-Vrijdag-41
Culinair-Vrijdag-42
Culinair-Vrijdag-44 - kopie
Culinair-Vrijdag-5
Culinair-Vrijdag-6
Culinair-Vrijdag-7 - kopie - kopie
Culinair-Vrijdag-8
Culinair-Vrijdag-9
zaterdag-1
zaterdag-11
zaterdag-13
zaterdag-14
zaterdag-15
zaterdag-18
zaterdag-19
zaterdag-21
zaterdag-22
zaterdag-24
zaterdag-25
zaterdag-27
zaterdag-28
zaterdag-29
zaterdag-30
zaterdag-31
zaterdag-32
zaterdag-33
zaterdag-34
zaterdag-36
zaterdag-37
zaterdag-39
zaterdag-41
zaterdag-42
zaterdag-43
zaterdag-45
zaterdag-49

 

 

Stands

Texel Bites ** Krokante Lam ** PEEK Texelchips *

Knapperige Maïstortilla ** Gefrituurde Bieterbal *

  Beker gemengd fruit * Aardbeien Crunchy ** Vlierbloesem Walnoten Crunchy *  

V.O.C. Bonbon 1stk * Rabarber Bonbon 1stk * Puur Chocolade Blaadje met Kaneelkrokantje 1stk * Transparant Doosje met 2 Boetjes 1stk * V.O.C. Bonbon 2stk ** Rabarber Bonbon 2stk ** Chocolade eilandjes 2stk ** Fris groen chocolaatje met yoghurt 2stk ** Doosje Bonbons ***

Wadden Oesters * BBQ steak *** Vangst van de Dag *** Fantastische Groente Bereidingen **

Espresso * Koffie * Cappucino * Cortado * Thee * Cascara Lemonade * Div. Zoetigheden **

Zomerse cocktails met TX Gin en TX Wodka **

“Groente Afval” (thema gerecht) * “Van je Graat gaan” ** Aardappel gekookt in de Grond waarin hij groeide ** Zal ons een biet wezen! **

Van eigenteelt * Van zee & land ** Van zand & klei ** Van land & gans **

KUSKUS / Noord Afrika ** QUINOA | Zuid Amerika * NOODLES | Azie **

Aloo chop * Samosa * Tandoori Chicken ** Butter Chicken met Rijst *** Lams do-peaza ***

Texelse aardbeien * Zilt soepje ** Watermeloen steak **

Nieuw dit jaar, is onze Mystery stand!

Tonijn “Gado Gado” ** Short Rib *** Hangop van Geitenyoghurt *

Hangop van yoghurt van de Novalishoeve * Gerookt buikspek met een zilt stamppotje ** Het vergeten gerechtje ***

Marc’s beroemde Honingham! ** Spicy Flavoured Chicken Wings ** Onze eigen Texelse Jutter Brownie *

Saté van de Haas ** Gemarineerde Kipdij ** Huisgemaakte Cheesecake *

Couscous Kip *** Couscous Vega ** Hotdog van Lamsvlees ** Chocolade Brownie *

Gegrilde Perzik van de BIG GREEN EGG *** Texelse Kokkeltjes *** Texelse “Steak Bavette” *** Smeuige Chocolade Brownie *

Kopje koffie, thee of cappuccino * Frozen cappuccino * Strender Deugniet * Banketbakker’s Choice * Jutterhoorntjes * Timmer’s After Dinner ***

Hamburger * Broodje Pulled pork *** Chocolade mousse *

Poulet fermier * Carpaccio Texels weiderund * Poule au riz * Scampi Du Chef ** Frank`s Stoofpotje Texels Galloway rund ** Dessert Italiaans roomijs met Texelse aardbeien *

Duurzame Rauwe Tonijn ** Confit van Reebout *** Boerenjongens Bavarois *

Gerookte Paling ** Heilbot *** Pure Chocolade Brownie met zwarte Olijven *

Geitenkaas Kroketjes ** Frutti de Mare *** Totally Hotdog *

Crêpe met Kaneelsuiker * Crêpe met Nutella * Crêpe met Stroop * Crêpe met verse Aardbeien + Slagroom ** Crêpe met Ham + Kaas ** Crêpe met Kaneelappeltjes + Nutella ** Crêpe met Nutella + verse Aardbeien + Likeur ***

Lees verder

LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (1) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (11) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (14) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (29) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (33) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (34) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (38) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (39) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (40) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (45) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (46) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (7) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (8) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (83) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (84) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (86) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Zaterdag-10-09-16 (13) KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Zaterdag-10-09-16 (38) KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Zaterdag-10-09-16 (39) KLEIN
LiselotteSchoo TexelCulinair2016 Vrijdag 9916 (1)
LiselotteSchoo TexelCulinair2016 Vrijdag 9916 (8)
LiselotteSchoo TexelCulinair2016 Vrijdag 9916 (9)

Onze huisregels: Voor een gezellig, veilig en vriendelijk Texel Culinair!

Algemeen

  • Het betreden van het evenemententerrein en het bijwonen van de activiteiten zijn geheel voor eigen risico.
  • De organisatie van Texel Culinair kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enig letsel en/of materiële dan wel immateriële schade.
  • De organisatie is niet verantwoordelijk voor vermiste of zoekgeraakte eigendommen.
  • Aanwijzingen en instructies van (beveiligings) personeel dienen direct opgevolgd te worden.
  • Het is verboden om zonder toestemming van de organisatie op en/of rondom het evenemententerrein handelswaren te verkopen, flyers te verspreiden, posters en/of banners op te hangen of andersoortige promotionele activiteiten te verrichten.
  • Een ieder die het evenemententerrein betreedt geeft toestemming voor het maken van video-foto- en geluidsopnamen waar de bezoeker mogelijk in of op voor zal komen. De organisatie gebruikt deze opname voor promotionele doeleinden.
  • Het is verboden om podia, tenten, bouwwerken, hekken of andere objecten van de locatie te beklimmen.
  • In situaties waar de huisregels niet in voorzien, beslist de organisatie over mogelijk te nemen maatregelen. De beslissing van de organisatie hieromtrent is bindend.
  • Bij het niet naleven van de huisregels zal de toegang tot het evenementen terrein worden geweigerd/ontzegd, zonder restitutie van enige gelden / gekochte Kogertjes. Bezoeker dient het evenemententerrein dan direct te verlaten.

Toegang

  • Toegang is vrij.
  • Zorg ervoor dat u een geldig legitimatiebewijs bij u heeft.
  • Het is ten strengste verboden om gevaarlijke materialen, zoals wapens, stokken, messen of andere zaken waarmee een ander letsel kan worden toegebracht, bij te hebben.

Consumpties / Alcohol

Er wordt geen alcoholhoudende drank geschonken aan jongeren onder de 18 jaar. Het is niet toegestaan om alcoholhoudende drank te kopen voor jongeren onder de 18 jaar of om alcoholhoudende drank aan hen door te geven. Het personeel en de deelnemers zien toe op de naleving van de regels voor het gebruik van alcohol.

Het is niet toegestaan om eigen drank- en/of etenswaren het evenemententerrein mee op te nemen.

Roken en drugs

Het is in de tent(en) niet toegestaan te roken. Roken is alleen toegestaan buiten op het terrein. Wij hanteren een ‘zero tolerance’ drugsbeleid. Bij constatering van drugs wordt de bezoeker direct verwijderd en aan de politie overgedragen. Op en rondom het evenemententerrein is de Nederlandse wetgeving ten aanzien van het gebruik en de handel in drugs van toepassing. Het is ten strengste verboden om op en rondom het evenemententerrein drugs te gebruiken, te bezitten of te verhandelen.

Lees verder

Voor vragen en contact:

Stichting Texel CulinairPostbus 27 1790 AA Den Burg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuur

Miko Honingh

Wil Wassenaar & Richard Quartel

Andreas Schraag & Arjen Langendam

Melinda Kooger

Maureen Veurman

Organisatie

Stichting Texel Culinair  

Colofon

Stichting Texel Culinair

53 Graden Noord

Stichting Texel Culinair

Maureen Veurman

Robin Waerts

53 Graden Noord

Lees verder

LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (3) - KLEIN
texelculinair2016-12
texelculinair2016-15
texelculinair2016-16
texelculinair2016-18
texelculinair2016-19
texelculinair2016-21
texelculinair2016-23
texelculinair2016-24
texelculinair2016-25
texelculinair2016-26
texelculinair2016-27
texelculinair2016-28
texelculinair2016-29
texelculinair2016-30
texelculinair2016-31
texelculinair2016-5
texelculinair2016-8
texelculinair2016-9

LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (13) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (16) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (17) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (27) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (28) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (58) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (6) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (72) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (74) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (90) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (91) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (92) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (93) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Zaterdag-10-09-16 (32) KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Zaterdag-10-09-16 (37) KLEIN
LiselotteSchoo TexelCulinair2016 Vrijdag 9916 (10)
LiselotteSchoo TexelCulinair2016 Vrijdag 9916 (11)
LiselotteSchoo TexelCulinair2016 Vrijdag 9916 (12)
LiselotteSchoo TexelCulinair2016 Vrijdag 9916 (6)

Welkom bij culinair evenementTexel Culinair

Texel Culinair is een driedaags culinair evenement in het centrum van De Koog. Groots maar met lokale gezelligheid, waar we 'Proeven op sien Tessels'!  

Thema Ieder jaar kent Texel Culinair een thema. Het thema is een ingredient dat gebruikt wordt in een gerecht dat maximaal € 3,50 mag kosten. Een bijzonder gerechtje voor iedereen dus.  Het thema voor Texel Culinair 2024 is …..Kleur! Dit jaar nodigen we culinaire meesters uit om hun gerechten een extra kleurrijke draai te geven. Denk aan schitterende kruiden, eetbare bloemen en de meest kleurrijke groenten en fruit die onze gerechten niet alleen een feest voor het oog maken, maar ook een boost geven aan onze gezondheid met een diversiteit aan vitamines en mineralen. Uiteraard met een Texelse twist, want Texel Culinair draait natuurlijk om ‘proeven op sien Tessels!’  

De winnaars van 2023

Winnaars gefeliciteerd!Ook wil de organisatie Texel Culinair 2023 de deelnemers, gasten, artiesten, sponsors, vrijwilligers en iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze fantastische editie bedanken.We hebben er met z’n allen een echt feest van gemaakt! Tot volgend jaar.

Oudeland Texel  

The Juice Car

Oudeland Texel

Graag tot 27, 28 en 29 september 2024  

Proeven op sien TesselsEen impressie van vorige edities

Texel Culinair wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bekijk al onze sponsors

Lees verder

Programma & Vermaak

11.09.2020

Vrijdag

12.09.2020

Zaterdag

13.09.2020

Zondag

Vermaak

Lees verder

blog-10.jpg

Winnaars

Wij feliciteren de winnaars van Texel Culinair van harte met hun prachtige culinaire overwinning!

Winnaars 2022

Overal Winnaar Kook Atelier Op Oost Themagerecht Hotel Restaurant Rebecca Beste Gerecht Texels Goud

Winnaars 2019

Overal Winnaar Het Kook Atelier Thema Gerecht Hotel de Pelikaan Beste Gerecht Restaurant BOSQ

Winnaars 2017

Overal Winnaar 1. Gusta 2. Strandpaviljoen Vijftien3. CharpFood.tx Thema Gerecht 1. Strandpaviljoen Vijftien - Groente Afval2. Genieterij ’t Plein - Zilt Soepje3. CharpFood.tx - Gepofte Rode Biet Beste Gerecht 1. Paal17 Op Weg - Texelse Kokkeltjes2. Strandpaviljoen Twaalf - KusKus3. BOSQ - Short Rib

Winnaars 2016

Overall Winnaar op basis van gerechtjes, uitstraling en aankleding: Strandpaviljoen Vijftien Daarmee verraste strandpaviljoen Paal Vijftien de jury op de der¬tiende editie van Texel Culinair. De jury koos het bedrijf unaniem tot winnaar. Ze namen ook de eerste prijs in de categorie Restaurants mee naar huis. “Chef-kok Paul Witte heeft de wild pluk gevonden op de plekken waar zijn grootmoeder dat ook deed. Die passie waarderen we met de jury. De hele stand ademt hospitality uit; met ambachtelijk gebakken brood, een goede uitleg van alle gerechten waar zoveel aandacht aan is besteed en een geolied team. “Verdiend de overall winnaar van Texel Culinair 2016,” vertelt Willem Hemelraad, coördinator van de jury en Texels Bourgondiër, over de deelname van Paal Vijftien. Categorie 1 Restaurants: Strandpaviljoen Vijftien (overall winnaar) Bos en Duin Pakhuus Categorie 2 Eetcafé & Diversen: The Bully & PEEK Streetfoodbar Anneke’s Kitchen Waddenoester.tx De Publieksprijs 2016: Restaurant de Kroontjes De Taveerne Eigeweis Thema gerechtje 2016 Noordzeevis & Wildpluk: WaddenOester.tx Strandpaviljoen Vijftien Brasserie TX

Winnaars 2015

Categorie 1 Restaurants: Visrestaurant 't Pakhuus (overall winnaar) Strandpaviljoen Vijftien Restaurant Bos & Duin Categorie 2 Eetcafé: Talk of the Town Sjans L'Avenir Categorie 3 Diversen & Catering: FRIS & Zilt Kombuis Smakelijk & Meer Crêpes & Co Categorie 4 Wereldkeuken: Anneke's Kitchen Taj Mahal De Publieksprijs 2015 Restaurant de Kroontjes FRIS & Zilt Kombuis Inn de Knip Thema gerechtje 2015 Texels weiderund Anneke's Kitchen Strandpaviljoen Vijftien Restaurant de Kroontjes

Winnaars 2014

Categorie 1  Restaurants: Brasserie Bos en Duin Restaurant De Taveerne Restaurant de Kroontjes Categorie 2 Eetcafé: Talk of the Town Pick-up Categorie 3 Diversen & Catering: Smakelijk & Meer Keukencentrum Texel Restaurant Noordzee Categorie 4 Wereldkeuken: Catering di Gio Publieksprijs 2014; gerechtje dat het beste past bij of gemaakt is met Texels Vuurbaak. Quinty's, met het lamstoofpotje Thema gerecht 2014; gerechtje met zeewier en zilte groente Restaurant De Kroontjes, met een mousse van gedroogde zalm, kabeljauw en schelvis in een korstje van gedroogd zeewier.

Winnaars 2013

Categorie 1 Restaurants: Brasserie Rebecca Brasserie Bosch en Duin Restaurant de Kroontjes Categorie 2 Eetcafé: Sjans Viscentrum van Beek Eetcafé No Nonsens Categorie 3 Diversen & Catering: Smakelijk & Meer Restaurant Noordzee Grand Hotel Opduin Kids Cupcake Cooking Publieksprijs 2013; gerechtje dat het beste past bij, of gemaakt is met Texels Bock. Restaurant de Kroontjes, met Varkens K(r)oontjes Wangetjes geserveerd met nieuwe oogst zuurkool en gekarameliseerde appel in eigen jus. Thema gerechtje: bereid met geschoten Texelse wilde gans. Bodega 59 en Goenga (gedeelde eerste plaats) Eervolle vermelding voor Sjans, Susie's Pick - up, Anneke's Kitchen & Toko Texels Product: Goenga Slagerij

Lees verder

LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (10) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (20) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (59) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (60) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (61) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (77) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Vrijdag-09-09-16 (87) - KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Zaterdag-10-09-16 (30) KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Zaterdag-10-09-16 (53) KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Zaterdag-10-09-16 (54) KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Zaterdag-10-09-16 (55) KLEIN
LiselotteSchoo TXCulinair 2016 Zaterdag-10-09-16 (58) KLEIN
LiselotteSchoo TexelCulinair2016 Vrijdag 9916 (4)
LiselotteSchoo TexelCulinair2016 Vrijdag 9916 (5)
LiselotteSchoo TexelCulinair2016 Vrijdag 9916 (7)

Betalen

Ook dit jaar hanteren wij een pin-betaalsysteem voor onze gerechtjes. U kunt de heerlijke culinaire creaties proeven, waarvan de kosten variëren tussen € 3,50 en € 9,50. Betaling is mogelijk met pin of met onze speciale prepaidkaart, die u
gemakkelijk met contant geld kunt aanschaffen en opwaarderen bij de kassa in de Dorpsstraat. Bovendien kunt u bij al onze deelnemers gewoon pinnen.

Prepaidkaarten van de editie 2023 kunnen tot 1 december 2023 opgestuurd worden naar Stichting Texel Culinair, Postbus 27, 1790 AA Den Burg, met vermelding van naam en IBAN nummer, het bedrag wordt dan z.s.m. overgemaakt. 

Bieren

De volgende Texelse speciaal bieren worden dit jaar bij de stands van de tap geschonken:

  • Skuumkoppe (6%)
  • Skuumkoppe 0.0 %
  • Zeebries Blond (5%)
  • Springtij (7.5%)
  • Jutters Bock (7.0%)
  • Tuunwal Tripel (8.5%)

Alle bieren zijn verkrijgbaar voor € 3,00 per glas. De borg per bierglas bedraagt € 4,75.

Wijnen

De huiswijnen (wit, rood en rosé) zijn met zorg voor u geselecteerd in samenwerking met VHC Jongens, deelnemende restaurants verkopen daarnaast ook hun eigen wijnen. Alle huiswijnen kosten € 4,75.

  • Comte de Sirac – Grenache Rosé
  • Bertino – Pinot Nero
  • Bertino – Chardonnay

Texel Culinair glazen

Geniet van uw drankjes in het bekende wijnglas van Texel Culinair. Zoals u van ons gewend bent, kunt u het glas aanschaffen bij onze deelnemers. Het glas kunt u het hele weekend gebruiken, dus bewaar het goed en neem het de volgende dag gewoon weer mee. Bij elke deelnemer kunt u uw glas omruilen voor een schoon exemplaar. Er zit € 4,75 borg op het glas, het glas kunt u aan het einde van uw bezoek weer inleveren bij één van de deelnemers, u ontvangt de borg dan weer terug. U mag uw glas natuurlijk ook als aandenken mee naar huis nemen!

Allergie?

Bent u allergisch? Geef dit duidelijk aan voordat u één van de gerechtjes besteld.

EHBO

De EHBO-post is ondergebracht in De Schuilhut achter de kerk.

Alcoholgebruik

Er wordt geen alcohol verstrekt onder de 18 jaar. Bij twijfel zal de standhouder om een identiteitsbewijs vragen.

 

Welkom in De Koog Welkom bij Texel Culinair

Texel Culinair is een onvergetelijke evenement voor iedereen voor alle leeftijden. Culinaire bedrijven van Texel presenteren exclusieve gerechtjes, bereid met producten van het eiland. Het bier en de wijn zijn met zorg voor u geselecteerd. Al uw zintuigen worden geprikkeld tijdens dit prachtige evenement, waar kwaliteit en gezelligheid voorop staan.

Het evenement

Het thema van 2024

De 19e editie van Texel Culinair volledig in het teken van KLEUR.

Ieder jaar willen we onze bezoekers kennis laten maken met een thema. Dit thema wordt verwerkt in een gewaagd, betaalbaar en trendy gerechtje. Texel wordt steeds meer gewaardeerd om haar eigen echte Texelse producten. Iedere deelnemer geeft een eigen invulling aan dit gerechtje. Van 27 t/m 29 september 2024 staat de 19e editie van Texel Culinair volledig in het teken van KLEUR. We laten de deelnemers vrij in hun interpretatie hiervan. Zoals elk jaar gebruiken de deelnemers veelal Texelse producten en wedijveren op Texel Culinair met hun culinaire gaven. In drie dagen worden een kleine 100 gerechtjes gemaakt en vervolgens geproefd door zo’n 15.000 bezoekers.

Betaalbare gerechtjes

Ook dit jaar gaan de koks weer hun uiterste best doen. Van lamsvlees tot kokkels, u kunt uw culinaire hart ophalen. Zo kan eenieder, volop genieten van de proeverij. Een gerechtje kost minimaal € 3,50 en maximaal € 9,50.

Vermaak: DJ’s, live muziek, lounge area, crazy entertainment en theatershow!

Ook het vermaak zit vol verrassingen! De proeverij wordt dit jaar weer muzikaal ondersteund door professionele artiesten van zowel Texelse bodem als van de 'overkant'.

Openingstijden Op vrijdag en zaterdag staan de restaurants voor u klaar van 15.00tot 23.00 uur. Op zondag is Texel Culinair van 12.00 tot 18.00 uur.Onze muzikanten spelen op wisselende tijden die dagen.

De wedstrijd

De gerechtjes van de deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury op diverse criteria zoals; ingrediënten, smaak, kleur en presentatie. Daarnaast let de jury ook op gastvrijheid, hygiëne, inrichting van de stand, het gebruik van Texelse producten en vakbekwaamheid.

De prijzen

De deelnemers plaatsen zich voor één van de categorieën.

Gerechtje meest passend bij het thema

Beste gerechtje los van het thema

De meest verrassende combinatie; gekozen door jury

De jury

Mogen we de nieuwe jury van Texel Culinair even aan u voorstellen?  

Susan Aretz schrijft kookboeken, is ambassadeur voor prachtige merken, maar ook podcastmaker voor Smaakmakers, receptontwikkelaar, content-creator, culinair schrijver én social media adviseur.

Rik Jansma is een ervaren gastronomisch leider. Na 18 jaar bij sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gekookt te hebben, maakte hij in 2022 de stap naar een nieuw avontuur bij 'Argentinië op de Veluwe'. Met zijn gedurfde visie en culinaire expertise leidt hij het keukenteam in het verkennen van een verfijnde interpretatie van de Argentijnse keuken, terwijl hij de erfenis van "Mijndert’s trots" voortzet.

Lees verder

Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Get in touch

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

123 Main Street, Anytown UK
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

123 Main Street, Anytown
England, United Kingdom

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+1 (555) 555-5555

Lees verder