Een betaalbaar evenement

op 13.08.14 gepubliceerd in Ons Nieuws

Culinair voor een Kôgertje

Een betaalbaar evenement

Zeewier en zilte groenten zijn de vaste culinaire ingrediënten voor het Kwekertje 2014. Ruim de helft van de 29 deelnemers op Texel Culinair, strijden voor een prijs van mooiste gerecht met deze zilte ingrediënten. Om alle culinaire en bijzondere gerechtjes voor iedereen betaalbaar te maken, kost het Kwekertje ook dit jaar een Kôgertje. Aan alle andere hapjes is een maximum gesteld van drie Kôgertjes per gerecht.

Alle deelnemers van Texel Culinair serveren dit jaar minimaal één gerechtje voor één Kôgertje, om zo de drempel naar dit bijzondere evenement te verlagen. Keukencentrum Texel heeft zelfs alle gerechtjes op een Kôgertje gezet. Marjet van der Vis:
"Zo kan iedereen genieten van al het goede dat de Texelse keuken te bieden heeft."

Betaalbaar voor iedereen

Voor zowel Texelaar als toerist is Texel Culinair een moment van samenzijn, weerzien en
genieten. Om Texel Culinair toegankelijk te maken voor iedereen is in het jubileum in 2013 besloten dat iedere deelnemer minimaal één gerechtje van een Kôgertje (á € 2.-) presenteert. Daarmee wordt niet alleen de creativiteit van de deelnemende restaurant gestimuleerd, ook blijft het evenement daarmee voor iedere portemonnee toegankelijk. Dit jaar staan er ruim dertig gerechtjes van één Kôgertje op de kaart.

Publieksprijs
Met het tienjarig jubileum vorig jaar, is ook een Publieksprijs in het leven geroepen. De publieksprijs is dát gerechtje dat het beste past bij of gemaakt is van Texels Speciaalbier. Dit jaar wordt ook Texels Vuurbaak – het biertje dat ter ere van het 150 jarig bestaan van de vuurtoren is gebrouwen – het ingrediënt voor het gerecht. Welk gerechtje ervoor in aanmerking komt wordt bepaald door de deelnemers.

Alle deelnemers, gerechtjes en het aantal Kogertjes staan op de vernieuwde website van Texel Culinair.