Paal Vijftien overall winnaar Texel Culinair 2016

Passie, overtuiging en een verhaal bij ieder gerecht.

Paal Vijftien overall winnaar Texel Culinair 2016

Daarmee verraste strandpaviljoen Paal Vijftien de jury op de dertiende editie van Texel Culinair. De jury koos het bedrijf unaniem tot winnaar. De aankleding – met aandacht voor de bezoeker – maken Paal Vijftien een dubbele winnaar, ze nemen ook de eerste prijs in de categorie...

Nieuwe en gevarieerde jurysamenstelling Texel Culinair 2016

Wildplukker, kottervisser, schrijver, culinair adviseur, journalist en burgemeester vormen geschakeerd gezelschap

Nieuwe en gevarieerde jurysamenstelling Texel Culinair 2016

De Koog, 25 augustus 2016 - Aan de jurytafel van de dertiende editie van Texel Culinair zit een bijzonder gevarieerd gezelschap van juryleden. Alle juryleden hebben twee dingen gemeen: de passie voor het eten en de liefde voor het eiland Texel.

Dit jaar jureren...

Bermkruiden, wildpluk en Noordzeevis spil op Texel Culinair

4 juli: Culinaire meesters Texel Culinair te gast op inspiratie dag

Bermkruiden, wildpluk en Noordzeevis spil op Texel Culinair

De dertiende editie van Texel Culinair is dit jaar van 9 t/m 11 september en heeft als thema ‘Noordzeevis’. Samen met bermkruiden en wildpluk vormen deze vissen uit eigen wateren het thema van Texel Culinair 2016. Alle ingrediënten komen van het eiland en uit de zee waardoor...

Texels rund naar waarde geschat door veehouder en kok

Vergeten delen van het rund kleuren twaalfde editie Texel Culinair

Texels rund naar waarde geschat door veehouder en kok

Tijdens de twaalfde editie van Texel Culinair zijn veel vergeten delen van het rund, in verrassende combinaties, verwerkt in de gerechtjes. De uitdaging voor de deelnemende restaurants, om met typisch Texels ingrediënt een gerechtje ter waarde van 1 kôgertje (€ 2) te maken,...

Jurysamenstelling Texel Culinair verrijkt met kookexperts

Schrijvers Giphart en Ysbrandy en veehouder Dros nieuw in jury

Jurysamenstelling Texel Culinair verrijkt met kookexperts

De Koog, 10 augustus 2015 - Aan de jurytafel van de twaalfde editie van Texel Culinair zit een gevarieerd gezelschap van ‘oude’ en nieuwe juryleden. Alle juryleden hebben twee dingen gemeen: de passie voor het eten en de liefde voor het eiland Texel. Dit jaar jureren...

Texels rund het middelpunt van Texel Culinair 2015

Texels bier en rund eren 600 jaar stadsrechten van een eiland

Texels rund het middelpunt van Texel Culinair 2015

Van 11 t/m 13 september staat de twaalfde editie van Texel Culinair in het teken van de 600 jaar stadrechten van Texel. De deelnemende restaurants op het eiland gebruiken typisch Texelse ingrediënten en wedijveren op Texel Culinair met hun culinaire gaven. In drie dagen worden een...

Innovatie & passie meest gewaardeerde ingrediënten op Texel Culinair 2014

Variatie aan zeegroenten kleurt elfde editie Texel Culinair

Innovatie & passie meest gewaardeerde ingrediënten op Texel Culinair 2014

De elfde editie van Texel Culinair biedt een ongekende variatie aan gerechten met zeegroenten. De uitdaging voor de restaurants, om met zilte groente of zeewier een gerechtje ter waarde van 1 kôgertje te maken, zorgde voor nieuwe creativiteit van de chef koks; waarvan er veertien...

Pandemonium van zeegroenten op Texel Culinair

Zilte groenten, zeewier en bier vaste basis-ingrediënten elfde editie

Pandemonium van zeegroenten op Texel Culinair

De Koog,– Op de elfde editie van Texel Culinair vormen zeegroenten de vaste culinaire ingrediënten voor het Kwekertje 2014. Ruim de helft van de 29 deelnemers op Texel Culinair strijden voor een prijs van mooiste gerecht met deze zilte ingrediënten. Er staan meer dan 25...

Een betaalbaar evenement

Culinair voor een Kôgertje

Een betaalbaar evenement

Zeewier en zilte groenten zijn de vaste culinaire ingrediënten voor het Kwekertje 2014. Ruim de helft van de 29 deelnemers op Texel Culinair, strijden voor een prijs van mooiste gerecht met deze zilte ingrediënten. Om alle culinaire en bijzondere gerechtjes voor iedereen betaalbaar...

Persreis Texel Culinair groot succes

Van de Telegraaf tot Misset Horeca op bezoek

Persreis Texel Culinair groot succes

 

Afgelopen vrijdag (20 juni)hebben enkele journalisten alvast een voorproefje gekregen van wat bezoekers dit jaar te wachten staat.

Om twee uur werden zes journalisten onthaald door de organisator en hoofdsponsors van Texel Culinair voor middag op Texel. De route ging...

Zilte groenten en zeewier hoofdrolspelers op Texel Culinair 2014

Texels gekweekte zeegroenten basisingrediënt voor 'het Kwekertje'

Zilte groenten en zeewier hoofdrolspelers op Texel Culinair 2014

De elfde editie van Texel Culinair staat in het teken van zilte groenten en zeewier. Naast 'het Kwekertje' krijgen de deelnemende restaurants ook de culinaire uitdaging om een gerecht te creëren dat past bij het nieuwste bier van de