De Groene Meisjes @Texel Culinair

op 07.04.15 gepubliceerd in In de media

De Groene Meisjes @Texel Culinair

Afgelopen weekend waren de Groene Meisjes op het mooie Texel. Het was zo’n honderd jaar geleden dat we op dit eiland waren geweest, dus dat was alleen al heel erg leuk. Maar nog leuker: we waren uitgenodigd voor Texel Culinair. Hét culinaire evenement van het jaar, op Texel. En omdat het evenement dit jaar in het teken van zilte zeegroenten en Texels bier stond, zagen wij wel een match. Nouja, niet echt met het bier, want we zijn geen grote bierfans. Maar zilte zeegroenten? Daar zijn we dol op!

Wat doe je als je op Texel aankomt? Een fiets huren en hoppa, naar het strand! Om te voorkomen dat jullie denken dat ons leven alleen maar om eten draait, hierbij een serie strandfoto’s van het mooie strand bij De Koog:

We hadden ontzettend veel geluk met het weer. Het was een beetje fris, maar wel zonnig. Tot het begon te schemeren zaten we lekker bij een strandtent met een drankje. Daarna was het tijd om terug te wandelen naar het dorp (De Koog) om lekker te gaan eten op Texel Culinair.

Om je in het kort een beeld van dit evenement te geven: men neme een eilanderdorp, een heleboel foodstands en dito foodlovers en je hebt Texel Culinair. Ieder jaar is er een ander thema. Zo was het thema vorig jaar: gans. Wij blij dat we er toen niet waren. Maar dit jaar was het behoorlijk veggieproof: bier en zeewier. Nu waren er alsnog heel veel kramen waar niet echt goede vegetarische – laat staan veganistische – opties waren, maar het feit dat de focus op zeegroenten lag, is toch al heel wat!

Lees het complete blog van De Groene Meisjes hier.