De Wedstrijd

op 03.08.14 gepubliceerd in Algemeen

van de jury tot de verschillende categorieën

De gerechtjes van de deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury op diverse criteria zoals; ingrediënten, smaak, kleur en presentatie. Daarnaast let de jury ook op gastvrijheid, hygiëne, inrichting van de stand, het gebruik van Texelse producten en vakbekwaamheid.


De jury
Deze bestaat uit de volgende personen:

• Voorzitter Dhr Egon Verstraeten, Culinair Adviseur/
Accountmanager van Smeding/Sligro.
• Jacques Hermus, culinair schrijver en jury bij NPO3 programma
‘Chef in je oor’
• Ronald Giphart, schrijver
• Joël Broekaert, freelance (culinair) journalist NRC Next
• Biem van der Vis, Texelse kottervisser
• Arthur Oosterbaan, bioloog Ecomare en wildpluk deskundige



De prijzen
De deelnemers plaatsen zich voor één van de categorieën:
1. Restaurant
2. Eetcafé / diversen

Daarnaast heeft het publiek ook een stem...

3. De Publieksprijs: Texels Speciaalbier & spijs
De Texelse bierbrouwerij biedt de deelnemers de kans om een gerechtje samen te stellen dat het beste past of gemaakt is met Texels Speciaalbier. Met een sms-actie kan het publiek tijdens Texel Culinair stemmen (€ 0.60 per verzonden bericht); de winnaar wordt op zondag bekend gemaakt. De gerechtjes die hiervoor in aanmerking komen, herkent u aan het Texels vlaggetje. Dit jaar wordt het bier voor het eerst in een speciaal bierglas geschonken. 

4. Het thema: Noordzeevis en wildpluk 
Ieder jaar willen we onze bezoekers kennis laten maken met een thema. Dit thema wordt verwerkt in een gewaagd, betaalbaar en trendy gerechtje. Texel wordt steeds meer gewaardeerd om haar eigen echte Texelse producten. Iedere deelnemer geeft een eigen invulling aan dit gerechtje.  

 

Texel Culinair

Stichting Texel Culinair
Postbus 27
1790 AA Den Burg info@texelculinair.nl

Texelculinair vindt plaats in de Koog op 8-9-10 September 2017


facebookfacebook  twittertwitter 

Deze website is gebouwd & wordt onderhouden door:

Mediabureau Langeveld & de Rooy - www.lenr.nl