Gerechten 2014

Vissoep
  • Categorie gerecht:
  • Het Kwekertje
  • Zilte Groenten
  • Vis
  • 5.0/5 rating 1 vote
  • Van deelnemer:
    • Brasserie L'Avenir

Vissoep

Geserveerd met zeekraal

Waddenzee kokkels
  • Categorie gerecht:
  • Echt Texels product
  • Zeewier
  • Zilte Groenten
  • Schelp en Schaaldieren
  • 4.3/5 rating (3 votes)
  • Van deelnemer:
    • Restaurant de Taveerne

Waddenzee kokkels

Agar kokkel noodles, kokkel tempura, wakame, limoen, zeewier espuma en chili cress

 

We love Texel

We love Texel

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram gepelde pistache
  • 250 gram Digestive koekjes
  • 150 gram gezouten roomboter

Crème brulee

  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 5 eidooiers
  • 60 gram suiker
  • 15 gram bloem
  • 1 vanillestokje

Gelei

  • 300 gram aardbeienpuree
  • 6 blaadjes gelatine

Saus
250 ml room
50 gram rode marsepein
90 gram witte chocolade

Hango
300 ml yoghurt
50 gram mascarpone
200 gram gezoete slagroom

Verder
150 gram verse aardbeien


Appelbloesem

Yiaourti a la corfu
  • Categorie gerecht:
  • Dessert
  • 4.0/5 rating 1 vote
  • Van deelnemer:
    • Grieks restaurant Yamas

Yiaourti a la corfu

Griekse boeren yoghurt met walnoten en honing overgoten met Koum quat en griekse
mandarijnen likeur afkomstig van het Griekse eiland Corfu

Z.O.T Shot
  • Categorie gerecht:
  • Het Kwekertje
  • Zeewier
  • Zilte Groenten
  • Vegetarisch
  • 3.3/5 rating (3 votes)
  • Van deelnemer:
    • Smakelijk & Meer
    • Smakelijk & Meer

Z.O.T Shot

Zeealgen met verse jus d'orange en raw food thee.

Z.O.T. staat voor zee op tafel!

Zilte pieper
  • Categorie gerecht:
  • Zilte Groenten
  • Schelp en Schaaldieren
  • 2.2/5 rating (5 votes)
  • Van deelnemer:
    • Smakelijk & Meer
    • Smakelijk & Meer

Zilte pieper

Aardappel gevuld met stampotje van zeekraal met daarop een oester, crème fraise
en zee peterselie

“Warme Groe(n)ten van Texel”
  • Categorie gerecht:
  • Echt Texels product
  • Zilte Groenten
  • Lamsvlees
  • 4.0/5 rating (7 votes)
  • Van deelnemer:
    • Restaurant Casserole

"Warme Groe(n)ten van Texel"

Warm groenten taartje op dun gesneden Lamsbout, met een saus van Tesselse rode wijn, krokantje van "Wezenspyk"kaas en knapperige zeekraal.

<<  1 2 3 4 5 [6