Gerechten 2014

De beroemde pudding van Oma Dekker
  • Categorie gerecht:
  • Dessert
  • 2.8/5 rating (5 votes)
  • Van deelnemer:
    • Restaurant 't Vogelhuis

De beroemde pudding van Oma Dekker

Dit jaar rood met zomerfruit en een saus van rabarberlikeur.

  • Categorie gerecht:
  • Schelp en Schaaldieren
  • 3.5/5 rating (2 votes)
  • Van deelnemer:
    • Quinty's Eten & Drinken

Duivelse garnaaltjes

Geserveerd met mangodip

  • Categorie gerecht:
  • Vis
  • 2.2/5 rating (5 votes)
  • Van deelnemer:
    • Restaurant de Kroontjes

Duivelse wangen

Licht gerookte zeeduivel wangen met een frisse salade

Dulse zeewier pannacotta
  • Categorie gerecht:
  • Het Kwekertje
  • Zeewier
  • Zilte Groenten
  • 5.0/5 rating (2 votes)
  • Van deelnemer:
    • Restaurant de Taveerne

Dulse zeewier pannacotta

Met zeewier, karamel, witte chocolade schuim, zwart zand en zeekraal

Flammkuche
  • Categorie gerecht:
  • Vegetarisch
  • 4.5/5 rating (4 votes)
  • Van deelnemer:
    • Talk of the Town

Flammkuche

Met bibbeler käse en vergeten groenten

Frank`s Runderstoofpotje
  • Categorie gerecht:
  • Echt Texels product
  • Vlees
  • 2.6/5 rating (5 votes)
  • Van deelnemer:
    • Brasserie L'Avenir

Frank's Runderstoofpotje

Geserveerd met Verse Vlaamse Frites

Frisse bavarois
  • Categorie gerecht:
  • Echt Texels product
  • Dessert
  • 3.3/5 rating (3 votes)
  • Van deelnemer:
    • Tapasbar Bodega 59

Frisse bavarois

Frisse bavarois van karnemelk van de Novalishoeve met een gelei van Texels Vuurbaak en Texels zomerfruit

  • Categorie gerecht:
  • Vlees
  • 3.7/5 rating (3 votes)
  • Van deelnemer:
    • Italiaans restaurant Isola Bella

Fungi ripieni

Gevulde champignons met parmaham in roomsaus

Garnalenspiesje
  • Categorie gerecht:
  • Schelp en Schaaldieren
  • 4.0/5 rating (3 votes)
  • Van deelnemer:
    • Bistro 110

Garnalenspiesje

Gnocchi ala minute
  • Categorie gerecht:
  • Echt Texels product
  • Vegetarisch
  • 2.5/5 rating (2 votes)
  • Van deelnemer:
    • Catering di Gio

Gnocchi ala minute

Van Texelse aardappels van Keyser, geserveerd met Texelse schapenkaas en truffel saus.

Hemelse lekkernijen
  • Categorie gerecht:
  • Echt Texels product
  • Dessert
  • 4.0/5 rating (3 votes)
  • Van deelnemer:
    • Bakker Timmer

Hemelse lekkernijen

Strender Deugniet

Schattig koffietje met een flinke tik

1 Kôgertje

Diverse heerlijkheden van de banketbakker naar keuze vanaf 1 Kôgertje

Timmer's After Dinner:

Schoteltje met diverse lekkernijen met een kop koffie, thee of cappuccino

2 Kôgertjes

Grand dessert voor Twee:

Bordje vol met heerlijkheden met 2 kopjes koffie of thee

3 Kôgertjes

Frozen Cappuccino

IJskoffie, maar dan net even anders

1 Kôgertje

Kopje Koffie, Thee of Cappuccino

De allerlekkerste koffie...

1 Kôgertje

Het Strand van Texel
  • Tijd: 10 min
  • Complexiteit: ingewikkeld

Het Strand van Texel

Maak de panna cotta; door de fond met de room in te koken tot 0,25 dl. Bind af met de agar agar. Stort op een plaat en laat afkoelen. Gestold? steek met behulp van een steker rondjes uit in verschillende maten.

Voor de Noordzeekrab salade, ingrediënten mengen en op smaak brengen. Voeg naar smaak bieslook, gekookte aardappel, gegaarde groenten, citrus of dille toe. Maak een taartje van. Snijd de kokkels en scheermes bij (ontbaarden) Meng voor het schuim van citrus alle  ingrediënten met een staafmixer.

Maak "Texels" strandzand door de wilde rijst eerst 12 minuten te verwarmen in de oven op 180 graden. Mix daarna fijn in de keukenmachine. Haal voor een fijne structuur het geheel door een bolzeef met grove draad.

Afwerking gerecht

Dresseer als op de foto met de garnituren.

Humphreys pasteitjes en andere verrassingen!
  • Categorie gerecht:
  • Het Kwekertje
  • 0.0/5 rating (0 votes)
  • Van deelnemer:
    • Susie's Diner the Pick - Up

Diverse Humphreys pasteitjes en andere verrassingen!

Vanaf 1 Kogertje

Involtini & Soul
  • Categorie gerecht:
  • Echt Texels product
  • Vlees
  • 4.0/5 rating 1 vote
  • Van deelnemer:
    • Sjans en Barplanet

Involtini & Soul

Het hoofdgerecht is een involtini van kalfsvlees met zuurkool, roomsaus en bosbessen. Om deze stevige smaken in goede banen te leiden komt dit gerecht met een gedurfde mix van witte druivensap, apricot brandy, huisgemaakte gember siroop en kruidnagel, de Ginger Soul.

Met Ginger Soul, Apricot Brandy Liqueur, Witte druivensap, Gembersiroop en Kruidnagel

Kaasplankje van zilte zaligheden
  • Categorie gerecht:
  • Het Kwekertje
  • Zeewier
  • Zilte Groenten
  • Vegetarisch
  • 0.0/5 rating (0 votes)
  • Van deelnemer:
    • Catering di Gio

Kaasplankje van zilte zaligheden

 

<<  1 [23 4 5 6  >>